BEKIJK HIER DE TARIEVEN VOOR DE FYSIOTHERAPEUTISCHE DIENSTVERLENING EN LEES DE INFORMATIE OVER DE WIJZE VAN VERGOEDING. VROUWEN FYSIOTHERAPIE MEPPEL IS ONDERDEEL VAN FYSIO TOET ( HIER ONDER VERDER TE NOEMEN ALS VROUWENFYSIO)  IS EEN PRAKTIJK DIE -ZEER BEWUST- CONTRACTVRIJ WERKT ( BEHALVE DSW) . ZO KUNNEN WE ALLE TIJD BESTEDEN AAN JOU.

!! DE PATIENT DIENT ALTIJD ZELF ZIJN-HAAR VERZEKERING TE INFORMEREN QUA VERGOEDINGEN. WIJ ZIJN DAAR NIET AANSPRAKELIJK VOOR. !!

 • Tarieven consulten:
  Fysio Toet / Vrouwen Fysiotherapie Meppel brengt 39,50 euro per half uur in rekening.


  – Aan huis toeslag binnen de plaats Meppel: 15 euro
  – Aan huis toeslag buiten de plaats Meppel: op aanvraag
  – Telefonisch- of videoconsult: per 15 euro per blok van 15 minuten​
  – Verslaglegging aan derden: 15 euro
  – Niet nagekomen afspraak (*): 25 euro

  Voor de inzet van echografie, dry needling en tape worden geen extra kosten in rekening gebracht.
  Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.

  BETALEN IS MOGELIJK VIA PIN OF OVERBOEKING ACHTERAF. JE FACTUUR VOLGT PER MAIL EN KUN JE EVENTUEEL ZELF INDIENEN BIJ JE ZORGVERZEKERAAR ALS ‘ONGECONTRACTEERDE FYSIOTHERAPIE’.  LEES VERDER VOOR MEER INFORMATIE.

   

 • Informatie over de tarieven
  Binnen de consultkosten vallen zowel directe tijd als indirecte tijd. Met de directe tijd wordt de afspraak zelf bedoeld. De indirecte tijd is het voor- en nawerk, bijvoorbeeld extra uitzoekwerk, het opstellen van brieven en het na sturen van oefeningen/adviezen. De hoogte van het tarief is gebaseerd op het Kostprijsonderzoek Fysiotherapie door KPMG en GUPTA. De prijzen die zorgverzekeraars als “marktconform” hanteren zijn al meer dan 10 jaar niet geïndexeerd en voor vrijwel de meeste collega’s niet kostendekkend.

   

 • Contractvrij
  Vrouwen Fysio heeft heel bewust geen contracten getekend met zorgverzekeraar ( behalve DSW)  De door hen gestelde eisen zijn onwerkbaar geworden. Door contractvrij te werken verspillen we geen tijd aan onzinnige administratie en kunnen we onze aandacht richten op waar het echt om gaat. Een mens is nu eenmaal zoveel ingewikkelder en vooral zoveel mooier dan je in een standaard protocolletje of vragenlijstje kunt vatten.

  Meer kritische gepassioneerde collega’s kiezen de weg van het contractvrij werken. We snappen dat dit voor sommige cliënten (financieel) een bezwaar kan zijn en dat vinden spijtig. Neem contact op met hendrina ( 0644539842) als je hierover van gedachten wilt wisselen.

   

 • Kwaliteit
  Contractvrij werken als fysio betekent natuurlijk niet dat je ‘zomaar wat doet’. We voldoen aan de kwaliteitseisen die het BIG-register stelt. En verder aan alle regels en nascholingsverplichtingen van het Kwaliteits Register Fysiotherapie (KRF-NL) . We zijn lid van de beroepsvereniging voor fysiotherapeuten, het KNGF.

 • Betaling en vergoeding
  Dat we contractvrij werken betekent dat je de factuur eerst zelf ontvangt en betaalt. Daarna dien je de rekening voor vergoeding in bij jouw zorgverzekeraar. Het verschilt per zorgverzekeraar hoe veel je vergoed krijgt.(meestal is dat tussen de 50 – 90% vergoed)  Raadpleeg voor het maken van een afspraak daarom altijd eerst je polisvoorwaarden en/ of mail je verzekeraar vooraf hoeveel je terugkrijgt. Meer dan 1 fysiotherapiebehandeling op 1 dag declareren is niet toegestaan. Een zitting van een uur of evt. langer kan dus niet geknipt worden in meerdere afspraken. Elke zitting wordt gedeclareerd als een ‘code 1000’.

 • Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF)
  Sinds 2011 is de fysiotherapeut vrij toegankelijk en heb je geen verwijsbrief meer nodig van een arts. De fysiotherapeut beoordeelt na een screening zelf of een traject gestart kan worden gestart en/of een bezoek aan de huisarts alsnog nodig is. Als jij dat goed vindt licht de fysiotherapeut de huisarts in over de bevindingen tijdens de screening.​​​ Samenwerken met anderen die betrokken zijn bij jouw herstel vind ik heel belangrijk.

   

 • Annuleren afspraak (*)
  Wanneer je verhinderd bent, dien je de afspraak uiterlijk 24 uur van tevoren af te zeggen per telefoon of e-mail. Zo hebben we nog voldoende tijd om een andere cliënt te bellen voor het vrijgekomen tijdstip. Wanneer je later afzegt of zonder bericht de afspraak niet nakomt, dan behouden we ons het recht voor je een verzuimrekening van 25 euro te sturen. Deze kun je niet bij je zorgverzekeraar indienen.

   

 • Klachtenregeling
  Heb je een klacht, dan hopen we dat je ons dit direct persoonlijk wilt melden. Is dat niet mogelijk, dan verwijzen we je graag naar de website van de beroepsvereniging voor fysiotherapeuten (KNGF). Daar vind je de klachtenregeling volgens de WKKGZ.


 • Eerste zitting / onderzoek €55,00 (45 minuten)
 • zitting fysiotherapie €39,50 ( 30 minuten)
 • Aan huis toeslag binnen de plaats Meppel: 15 euro
 • Aan huis toeslag buiten de plaats Meppel: op aanvraag
 • Verslaglegging aan derden: 15 euro
 • Niet nagekomen afspraak (*): 25 euro

 

Maak direct een afspraak

BESTEL NU IN ONZE WEBSHOP

No images found.