Post partum check

Voor wie?

Het post partum consult is er voor elke vrouw die bevallen is en haar herstel wil bespreken of optimaliseren. Dit mag vanaf 6 weken na de bevalling, maar zelfs jaren na de bevalling kan het goed zijn om je bekken(bodem) of diastase te laten checken.

Je bent welkom zonder of met klachten, en als je vragen hebt. Is er sprake van zogenaamde risicofactoren dan is het zeker zinvol om langs te komen. Risico factoren zijn factoren die een rol spelen in de kans op het ontwikkelen van incontinentie- of verzakkingsklachten in de toekomst.

Risico factoren zijn;

  • Een langdurige uitdrijving ( persfase > 1 uur)
  • een vacuüm of tang verlossing
  • een grote ruptuur ( 3e of 4e graads)
  • hoog geboorte gewicht  van de baby > 4000 gram

 

Het onderzoek:

Eerst zal er een vraaggesprek volgen over de bevalling(en) en eventuele veranderingen rondom plassen, ontlasting, pijn, verzakking en seksuele klachten.

Het onderzoek kan bestaan uit 2 delen;

– Bij Hendrina:zal een echo onderzoek gedaan worden van de buik en bekkenbodem ( niet inwendig). Verder wordt er gekeken naar de buikspieren ( diastase, bekken, ademhaling, buikdruk, en herstel (sport) na de bevalling. Je krijgt eventueel oefeningen en adviezen mee.

– Bij Bertine val met name de functie van de bekkenbodem vastgelegd worden, om zo de functie en belastbaarheid vast te stellen. Dit wordt middels inwendig onderzoek gedaan. Er wordt uitleg gegeven over de werking van de bekkenbodem en u krijgt zo nodig oefeningen mee. Zo kan u met behulp van gerichte adviezen en oefeningen verantwoord gaan herstellen.

€ 80,00 ( echo + bekkenbodem onderzoek)

Bekkenbodemcheck € 50,00( Bertine)

of

Echo bekken(bodem) onderzoek € 50,00( Hendrina).

maak een afspraak via https://vrouwenfysiotherapiemeppel.nl/inschrijfformulier/

Maak direct een afspraak

BESTEL NU IN ONZE WEBSHOP

No images found.