Post Partum Check

Voor wie?

Het post partum consult is er voor iedere vrouw die bevallen is ( vanaf 6 weken na de bevalling) en haar herstel wil bespreken of optimaliseren. Met of zonder klachten, bij vragen bent u welkom. Is er sprake van zogenaamde risicofactoren dan is het zeker zinvol om langs te komen. Risicofactoren zijn factoren die een rol spelen in de kans op het ontwikkelen van incontinentie- en/of verzakkingsklachten in de toekomst.

Risicofactoren :

  • een langdurige uitdrijving ( persfase >1 uur)
  • een vacuüm- of tangverlossing
  • een grote ruptuur ( 3e of 4e graads)
  • hoog geboortegewicht baby > 4000 gr

Het onderzoek:

Eerst zal er een vraaggesprek volgen over de bevalling(en) en eventuele veranderingen rondom plassen, ontlasting, pijn, verzakking en seksuele klachten.

Het onderzoek bestaat uit 2 delen.

  • Er zal een onderzoek gedaan worden door Bertine van met name de bekkenbodem (inwendig onderzoek) om zo de functie en belastbaarheid vast te stellen. Er wordt uitleg gegeven over de werking van de bekkenbodem en u krijgt zo nodig oefeningen mee. Zo kan u met behulp van gerichte adviezen en oefeningen verantwoorde gaan herstellen. Daarnaast is er tijdens het advies aandacht voor het hervatten van werk/sport etc
  • Het echo onderzoek zal apart plaatsvinden door Hendrina om met name de buikspieren ( diastase),  ademhaling , bekkenbodem en buikdruk in kaart te brengen. Er wordt gekeken hoe je herstel hiervan is, en oefeningen om je herstel hiervan te bevorderen. Er zal hierbij geen inwendig onderzoek plaatsvinden.

Kosten

Bekkenbodem check + echo onderzoek     €75,00

Alleen de Bekkenbodem check                      €45,00

Alleen het Echo onderzoek                               €45,00                  

Deze kosten vallen niet onder de verzekering.

Mocht er toch een behandeling gestart worden, zullen de kosten als intake vallen onder de verzekering, en zullen deze afhankelijk van uw verzekering, (gedeeltelijk) vergoed worden.

 

Maak direct een afspraak
Instagram did not return a 200.