Post Partum Check

Voor wie?

Het post partum consult is er voor iedere vrouw die bevallen is ( vanaf 6 weken na de bevalling) en haar herstel wil bespreken of optimaliseren. Met of zonder klachten, bij vragen bent u welkom. Is er sprake van zogenaamde risicofactoren dan is het zeker zinvol om langs te komen. Risicofactoren zijn factoren die een rol spelen in de kans op het ontwikkelen van incontinentie- en/of verzakkingsklachten in de toekomst.

Risicofactoren :

  • een langdurige uitdrijving ( persfase >1 uur)
  • een vacuüm- of tangverlossing
  • een grote ruptuur ( 3e of 4e graads)
  • hoog geboortegewicht baby > 4000 gr

Het onderzoek:

Eerst zal er een vraaggesprek volgen over de bevalling(en) en eventuele veranderingen rondom plassen, ontlasting, pijn, verzakking en seksuele klachten.

Het onderzoek bestaat uit 2 delen.

  • Er zal een onderzoek gedaan worden door Bertine van met name de bekkenbodem, om zo de functie en belastbaarheid vast te stellen. Er wordt uitleg gegeven over de werking van de bekkenbodem en u krijgt zonodig oefeningen mee. Zo kan u met behulp van gerichte adviezen en oefeningen verantwoorde gaan herstellen. Daarnaast is er tijdens het advies aandacht voor het hervatten van werk/sport etc
  • Het echo onderzoek zal apart plaatsvinden door Hendrina om met name de buikspieren ( diastase),  ademhaling , bekkenbodem en buikdruk in kaart te brengen. Er wordt gekeken hoe je herstel hiervan is, en oefeningen om je herstel hiervan te bevorderen. Er zal geen inwendig onderzoek hierbij plaatsvinden.

Kosten

Bekkenbodem check + echo onderzoek     €65,00

Bekkenbodem check                                        €45,00

Echo onderzoek                                                  €40,00                  

Deze kosten vallen niet onder de verzekering.

Mocht er toch een behandeling gestart worden, zullen de kosten als intake vallen onder de verzekering, en zullen deze afhankelijk van uw verzekering, (gedeeltelijk) vergoed worden.

 

Maak direct een afspraak
Opbouwen training en oefeningen na je bevalling 1.0Je bent net moeder, altijd lekker sportief geweest, en nu wil je na een aantal weken weer lekker starten.
Geen pijntjes, geen urine verlies, en je voelt je weer helemaal het vrouwtje.Dus ga je natuurlijk weer van start. In september staan alle acties van de sportscholen weer vol aan, dus kan je ook nog eens met een flinke korting ergens beginnen.
En natuurlijk vertel je er wel bij dat je 2 maanden geleden bevallen bent!Welk antwoord zal je vaak te horen krijgen:
‘kijk maar hoe het gaat, en begin maar rustig aan’Maar wat is rustig aan, en welke oefeningen zijn nou wel goed en welke niet? Je laat je natuurlijk niet kennen, want je ziet veel meer dames die de oefeningen doen, dus je gaat er gewoon voor alle 100% voor. ———————————————— Helaas is geen moeder(lijf) gelijk, dus kan je niet verwachten dat ik nu een schema uit mijn mouw schud en hier je die post. Er zijn veel dingen waar je op moet letten als je oefeningen gaat doen.In de les hou ik me vast aan deze 4 pijlers ( KAVA) :K: kijken :Als je de oefening doet, kijk mee in de spiegel. De techniek en je houding zijn heel belangrijk binnen een oefening. Klachten ontstaan doordat je de oefening niet goed uitvoert. Kijk ook naar je buik: ontstaat er een tuut/geul ( zie vorige blog over diastase) dan pas je de ademhaling en de oefening aan.A: ademhalen:Adem in als je loslaat, zet je ribben en je buik uit, laat je bekkenbodem los.
Adem uit als je kracht zet , zorg er voor dat je ribben zakken, en span je bekkenbodem en diepe dwarse buikspieren aan.V : voelen :Voel ik dat mijn ademhaling goed blijft lopen tijdens de ademhaling? Voel ik dat er geen druk op mijn bekkenbodem opbouw? Zie ik dat mijn buik niet gaat ‘tuuten/geulen’? A: aanpassen:Pas je oefening aan! Ga nooit door als bovenstaande niet lukt.
Maak de oefeningen lichter of neem bovenstaande stappen nogmaals goed door.
Opbouwen training en oefeningen na je bevalling 1.0Je bent net moeder, altijd lekker sportief geweest, en nu wil je na een aantal weken weer lekker starten. Geen pijntjes, geen urine verlies, en je voelt je weer helemaal het vrouwtje.Dus ga je natuurlijk weer van start. In september staan alle acties van de sportscholen weer vol aan, dus kan je ook nog eens met een flinke korting ergens beginnen. En natuurlijk vertel je er wel bij dat je 2 maanden geleden bevallen bent!Welk antwoord zal je vaak te horen krijgen: ‘kijk maar hoe het gaat, en begin maar rustig aan’Maar wat is rustig aan, en welke oefeningen zijn nou wel goed en welke niet? Je laat je natuurlijk niet kennen, want je ziet veel meer dames die de oefeningen doen, dus je gaat er gewoon voor alle 100% voor. ———————————————— Helaas is geen moeder(lijf) gelijk, dus kan je niet verwachten dat ik nu een schema uit mijn mouw schud en hier je die post. Er zijn veel dingen waar je op moet letten als je oefeningen gaat doen.In de les hou ik me vast aan deze 4 pijlers ( KAVA) :K: kijken :Als je de oefening doet, kijk mee in de spiegel. De techniek en je houding zijn heel belangrijk binnen een oefening. Klachten ontstaan doordat je de oefening niet goed uitvoert. Kijk ook naar je buik: ontstaat er een tuut/geul ( zie vorige blog over diastase) dan pas je de ademhaling en de oefening aan.A: ademhalen:Adem in als je loslaat, zet je ribben en je buik uit, laat je bekkenbodem los. Adem uit als je kracht zet , zorg er voor dat je ribben zakken, en span je bekkenbodem en diepe dwarse buikspieren aan.V : voelen :Voel ik dat mijn ademhaling goed blijft lopen tijdens de ademhaling? Voel ik dat er geen druk op mijn bekkenbodem opbouw? Zie ik dat mijn buik niet gaat ‘tuuten/geulen’? A: aanpassen:Pas je oefening aan! Ga nooit door als bovenstaande niet lukt. Maak de oefeningen lichter of neem bovenstaande stappen nogmaals goed door.