FYSIOTHERAPIE KLACHTEN tijdens de zwangerschap

lees hier over bekkenpijn tijdens de zwangerschap/ na de zwangerschap / chronische bekkenpijn

Bekkenpijn tijdens zwangerschap

Tijdens de zwangerschap veranderd er hormonaal heel veel in je lichaam.

In de zwangerschap, en na de bevalling, maakt het lichaam een hormoon relaxine aan. Dit is een stofje dat er voor zorgt dat de banden verweken. Dit is nodig zodat het gewicht tijdens de bevalling zich makkelijker kan vervormen om zo het kindje door het bekken te laten passeren.

Helaas kan dit met klachten gepaard gaan.

Symptomen

– Pijn in de onderrug, stuitje, schaambeen, liezen, achterzijde bovenbeen
– Last bij transfers zoals; opstaan uit stoel, draaien in bed, bukken, wandelen
– Pijn bij schokken zoals fietsen over een hobbel
– Niet (goed) op een been kunnen staan
– Startpijn, vermoeidheid

Behandeling :

Ik werk veel met de methode van rosttherapy.com .Bij deze vorm van behandelen boek je al heel snel resultaat in een paar behandelingen. Vaak is het de balans tussen activiteit/oefeningen en rust wat heel belangrijk bij de behandeling van bekkenpijn.  Je moet dan ook echt leren omgaan met de klachten.

Omgaan met pijn :

Vaak krijg ik de vraag bij vrouwen met bekkenpijn wat ze wel of niet mogen. Op elke vraag van ‘mag ik…?’ is het antwoord ‘ja’. Fietsen, zwemmen, op de rug liggen etc. Er is geen verbod. Wel is het verstandig om gevaarlijke situaties uit de weg te gaan, en geen zware belastende activiteiten uit te voeren.
Wel is het verstandig om voor jezelf een afweging te maken of de activiteit die je maakt bijdrage levert. Stel stofzuigen levert alleen maar pijn, vermoeidheid op, dan is dat een ‘verloren bijdrage’. Zo zal je vaker opofferingen en overwegingen moet gaan nemen welke activiteit wel belangrijk is en welke te belastend zijn.

 

Maak direct een afspraak

BESTEL NU IN ONZE WEBSHOP

Instagram has returned invalid data.