diastase / keizersnede – litteken

Diastase

Een diastase is een verwijking van je buikspieren door bijvoorbeeld je zwangerschap.  Soms kan dit ook andere klachten tot gevolg hebben; rugklachten, bekkenklachten, bekkenbodem disfunctie.

Naast dat ik gespecialiseerd ben in behandeling van diastaseklachten, behandel ik ook buikklachten zoals na een keizersnede.

Wil je juist sterker in je rug/buik spieren worden? ( core-restore) dan kan je na de bevalling meedoen aan het mamafit programma of een afspraak inplannen voor een 1:1 persoonlijk training.

Vaak krijg ik de vraag: welke oefeningen kan ik doen tegen mijn diastase?

Allereerst, is er geen oefening die daar specifiek op gemaakt is. Om een diastase te verminderen zijn er meerdere pijlers nodig: ademhaling, houding, buikdruk regulatie, bekkenbodem functie, en het goed aanspannen van je (buik)spieren. Om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen, volgt er eerst een lichamelijk onderzoek en uitgebreide anamnese. Daarna gaan we een behandelplan of trainingsschema maken die speciaal voor jou klacht is gemaakt. Niet een diastase/buiklacht is het zelfde.

Keizersnede – litteken therapie

Het behandelen en herstellen na een keizersnede heeft een hele andere benadering dan het herstel na een vaginale bevalling.

Je moet er zowiezo rekening mee houden dat door de grote buikwond die is ontstaan, je de eerste weken voorzichtiger moet zijn met druk zetten op de wond.

Het herstel gaat daarom wat langzamer.

Ook is het belangrijk om goed in de gaten te houden hoe het herstel van het litteken gaat.
Soms kan het zijn, dat het niet goed hersteld en kan dit klachten geven zoals:

  • opgezette buik
  • afdakje litteken / lelijk litteken
  • pijnlijk litteken ( harde bultjes er onder)
  • buikpijn/rugpijn/stuitpijn
  • verstopping of diarree
  • vruchtbaarheidsproblemen
  • menstruatie pijn/ problemen
  • lies/bekken/bekkenbodem klachten

Door litteken behandeling toe te passen kunnen deze klachten verminderen of zelf weg gaan.

Fysio Toet / Vrouwen fysio werkt contractvrij en hanteert vaste tarieven. Informeer vooraf bij je verzekeraar naar de vergoeding.

Maak direct een afspraak

BESTEL NU IN ONZE WEBSHOP

No images found.